Vir: Sherlock Holmes - Ženska v zelenem (Sherlock Holmes - The Woman in Green), 1945, režija Roy William Neill

Badjurova nagrada 2022 Mileni Zupančič

Na 25. Festivalu slovenskega filma Portorož, ki bo letos potekal med 25. in 30. oktobrom, bodo vnovič podelili nagrado Metoda Badjure za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti. Z veseljem vam sporočamo, da je – po predlogu DSI – tokratna strokovna komisija v sestavi Jelka Stergel, Polona Juh, Viva Videnović, Dušan Milavec in Boris Petkovič kot predsednik, odločila, da nagrado Metoda Badjure 2022 prejme igralka Milena Zupančič. Nagrada bo podeljena 25. oktobra na slovesnosti ob odprtju festivala v Glavni dvorani Avditorija Portorož.

Milena Zupančič / avtorica fotografije: Katja Goljat

V priponkah najdete uradno sporočilo za javnost in utemeljitev nagrade, kakor jo je zapisala strokovna komisija.

Ob tem imenitnem dogodku v DSI iskreno čestitamo Mileni Zupančič in ji želimo vse najboljše tudi v prihodnje!

P.S.: Obenem vodstvo festivala obvešča, da je uradno ime festivala odslej Festival slovenskega filma Portorož, in vljudno naprošajo, da se ime festivala navaja v polni obliki ali s kratico FSF Portorož.