Sekcija plesnih ustvarjalcev

V letu 2020 se je pod okriljem Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev – DSI ustanovila Sekcija plesnih ustvarjalcev – SPU. Namen sekcije je, da si tudi plesni izvajalci v filmskih in avdiovizualnih delih uredimo pravice, ki zagotavljajo pravična finančna povračila in izboljšanje profesionalnega okolja.

SPU bo skrbela za tekoče informiranje svojih članic in članov, organizirala ustvarjalno-izobraževalne delavnice, ki povezujejo plesno umetnost z avdiovizualnim področjem ter vzpostavila odprt dialog z vsemi poklicnimi plesalci, ki so dejavni tudi v avdiovizualnem prostoru. SPU podpira ustvarjalce različnih plesnih zvrsti, ki s svojo izvedbo v avdiovizualnih delih izkazujejo odgovoren odnos do dela ter visok nivo strokovnega in kreativnega znanja.

SPU bo vsako leto podelila tri plesne nagrade LOK
• Priznanje LOK za inovativno in perspektivno plesno kreacijo na filmskem in avdiovizualnem področju, za obdobje treh let.
• Nagrada LOK za izjemno plesno stvaritev na filmskem in avdiovizualnem področju, za daljše časovno obdobje.
• Nagrada častni LOK za izjemen opus plesnega ustvarjanja s prepoznavno avtorsko poetiko in plesnim mojstrstvom na filmskem in avdiovizualnem področju.

Več o nagradah LOK

Drage plesalke in plesalci, koreografinje in koreografi!

Vabimo vas, da postanete članica oz. član Sekcije plesnih ustvarjalcev DSI.