Sekcija plesnih ustvarjalcev

V letu 2020 se je pod okriljem Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev – DSI ustanovila Sekcija plesnih ustvarjalcev – SPU. Namen sekcije je, da si tudi plesni izvajalci v filmskih in avdiovizualnih delih uredimo pravice, ki zagotavljajo pravična finančna povračila in izboljšanje profesionalnega okolja.

SPU bo skrbela za tekoče informiranje svojih članic in članov, organizirala ustvarjalno-izobraževalne delavnice, ki povezujejo plesno umetnost z avdiovizualnim področjem ter vzpostavila odprt dialog z vsemi poklicnimi plesalci, ki so dejavni tudi v avdiovizualnem prostoru. SPU podpira ustvarjalce različnih plesnih zvrsti, ki s svojo izvedbo v avdiovizualnih delih izkazujejo odgovoren odnos do dela ter visok nivo strokovnega in kreativnega znanja.

SPU bo vsako leto podelila tri plesne nagrade LOK
• Priznanje LOK za inovativno in perspektivno plesno kreacijo na filmskem in avdiovizualnem področju, za obdobje treh let.
• Nagrada LOK za izjemno plesno stvaritev na filmskem in avdiovizualnem področju, za daljše časovno obdobje.
• Nagrada častni LOK za izjemen opus plesnega ustvarjanja s prepoznavno avtorsko poetiko in plesnim mojstrstvom na filmskem in avdiovizualnem področju.

Več o nagradah LOK

Drage plesalke in plesalci, koreografinje in koreografi!

Vabimo vas, da postanete članica oz. član Sekcije plesnih ustvarjalcev DSI.

Prijavite se na novice!

Pomembne novosti, uradni dokumenti, razpisi, delavnice,
odprti pozivi in druge tematske objave.