Strokovni Krafft 2024, tretjič

V duhu turških telenovel in gostov na letošnjem Krafftu novo, tretje nadaljevanje vabil na strokovni program v organizaciji DSI (prijave na petkovi delavnici na info@drustvodsi.si):

>četrtek, 20. 6., 16.00, Stolp Škrlovec, okrogla miza Umetnost je delo
Na okrogli mizi bomo gostili kolege igralce iz Turčije, člane njihovega igralskega sindikata, ki ima ključno vlogo pri zaščiti pravic in interesov igralcev v turški filmski industriji. Prizadeva si za izboljšanje delovnih pogojev, zagotavljanje poštenih plač in varnostnih standardov ter nudi pravno pomoč in podporo svojim članom. Turška televizijska industrija je v zadnjih letih doživela izjemen uspeh s številnimi nadaljevankami, ki so pridobile veliko mednarodno občinstvo in postale prave uspešnice. Te nadaljevanke so znane po svojih privlačnih zgodbah, visoki kakovosti produkcije in talentiranih igralcih. Nekatere od teh nadaljevank so postale prave ikone in imajo velik kulturni vpliv tako doma kot v tujini.

O statusu igralca, delovnih pogojih, snemanju izjemno uspešnih dnevnih nadaljevank in še čem se bomo pogovarjali s turško delegacijo, ki jo sestavljajo Alayca Ozturk Gidisoglu, Ugur Sercan Gidisoglu, Hazal Erdal, Mehmet Taner Rumeli, Onur Ozaydin in Sezin Bozaci.
Okroglo mizo bo vodila Maja Sever. Dogodek pripravlja Društvo DSI za člane DSI in ZDSFU. Prost vstop, prijave niso potrebne.

>četrtek, 20. 6., 19.15, MOJKINO Kranj, srečanje Od telenovele do zlate palme
Sproščen meet & greet s turškimi kolegi, tudi za selfije in avtograme.
Pogovor bo vodil Toni Cahunek.
Dogodek je odprt za širšo javnost, prost vstop.

>petek, 21. 6., 11.00, Stolp Škrlovec, delavnica Turška izkušnja 1: M.Taner Rumeli in Sercan Gidişoğlu
Na delavnici se bomo ukvarjali s tehniko prilagoditve igralca kameri oziroma kako igralec s kamero sodeluje, torej z igralčevim obrtnim znanjem. Delavnica bo vključevala vaje za glasovno in fizično pripravo na snemanje ter vaje “pred kamero” za doslednost in ponavljanje, ki sta bistvena dela igre pred kamero. Igralec mora biti fizično, mentalno, psihološko in vokalno pripravljen na večkratno ponavljanje istih dejanj in občutkov, znova in znova. Oba trenerja sta profesionalna igralca z dolgoletnimi izkušnjami v gledališču in pred kamero (Taner že skoraj 20 let, Sercan pa 30 let) ter učitelja dramske igre za profesionalce in mlade študente igre.
Na delavnici je prostora za do 15 udeležencev. Potekala bo v angleščini. Potrdili vas bomo po principu »kdor se prvi prijavi, prvi melje«. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Obvezna priloga k prijavi je izjava o povračilu stroškov (v PRIPONKI).

>petek, 21. 6., 15.00, Stolp Škrlovec, delavnica Turška izkušnja 2: Sezin Bozacı in Onur Özaydın
Onur in Sezin se na delavnici osredotočata na “obvladovanje čustev in zavedanje govorice telesa pri nastopanju pred kamero”. To vključuje razmišljanje o kameri kot o občinstvu in zagotavljanje, da je igralčev odnos z njo tehnično in čustveno skladen. Delavnica bo vključevala snemalne vaje, na katerih bodo udeleženci izkusili ta odnos, ki ga bodo po koncu skupaj z mentorji ocenili. Oba trenerja sta profesionalna igralca, ki že več kot 15-20 let delata tako na odru kot pred kamero in poučujeta mlade študente igre na akademiji.
Na delavnici je prostora za do 15 udeležencev. Potekala bo v angleščini. Potrdili vas bomo po principu »kdor se prvi prijavi, prvi melje«. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Obvezna priloga k prijavi je izjava o povračilu stroškov (v PRIPONKI).

>sobota, 22. 6., 16.00, park La Ciotat, družabni dogodek Film v živo!
V sodelovanju z Društvom slovenskih režiserk in režiserjev pripravljamo branje filmskega scenarija Moj ata, socialistični kulak, scenarista Toneta Partljiča. Tokrat bomo scenarij tega filma obudili v živo z novo zasedbo. Nova presenečenja, nove priložnosti za smeh in zabavo! Prost vstop.

Lepo vabljeni na vse strokovne dogodke, na oglede filmov, na brezplačne projekcije kratkih in študentskih filmov, kratkega filma Istina, ki je prejel študentskega oskarja, na koncerte in druženja.

Prav lepo vabljeni na letošnji 4. KRAFFT!

Deli: