Vir: Opozorilne luči (Danger Lights), 1930, režija George B. Seitz

AEPO-ARTIS poziva Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Spoštovane kolegice in kolegi,

združenje evropskih organizacij izvajalcev (AEPO-ARTIS) je na ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravka Počivalška, v oktobru naslovilo odprto pismo, v katerem ga poziva, da Slovenija čim prej implementira lani sprejeto Direktivo o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu.

“Slovenija ima zdaj edinstveno priložnost, da sprejme Direktivo, skupaj z 18. členom, ki predvideva pravično in proporcionalno nadomestilo za ustvarjalce. Ti so zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija covid-19, v večini primerov izgubili delo oz. delajo malo, kar pomeni da so ostali brez prihodkov. Če bi bila Direktiva že implementirana, bi ustvarjalci prejemali nadomestilo in bi tako veliko lažje prebrodili trenutne razmere,” ocenjujejo v AEPO-ARTIS.

Poziv AEPO-ARTIS podpiramo tudi v Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI). Društvo je tudi samo konec septembra na ministra Počivalška naslovilo odprto pismo s podobno vsebino.
/ Več o tem v priponki: Poziv k implementaciji URSIL

Posredujemo pa vam tudi vabilo na spletni dogodek, ki ga 17. novembra organizira AEPO-ARTIS: Izvajalci in njihove pravice: Kako lahko ustvarimo vzdržen kreativni ekosistem v Evropi?
/ Vabilo in podatke za prijavo najdete v priponki: Spletni dogodek AEPO-ARTIS

S prijaznimi pozdravi,
UO DSI

Deli: