Vir: Dvojno zavarovanje (Double Indemnity), 1944, režija Billy Wilder

ZDSFU – dobrodelna projekcija za ukrajinske filmske ustvarjalce

V četrtek, 17. 3. 2022, ob 17.15 se bo v Cankarjevem domu v okviru Festivala dokumentarnega filma odvila dobrodelna projekcija filma TA DEŽ NE BO PONEHAL (This Rain Will Never Stop) ukrajinske režiserke Aline Gorlove.

Vabimo vas, da se udeležite projekcije ter tako podprete ukrajinske filmske ustvarjalce.

Nakup vstopnic je možen na tej povezavi:
https://www.cd-cc.si/kultura/film/ta-dez-ne-bo-ponehal-rain-will-never-stop

Izkupiček od prodanih kart bo namenjen nevladni organizaciji Docudays, ki je v sodelovanju s produkcijo Tabor Film vzpostavila sklad v podporo ukrajinskim filmskim ustvarjalcem, ki trenutno drzno dokumentirajo vojne dogodke v Ukrajini: beležijo vojne zločine, snemajo in zbirajo posnetke za mednarodne medije ter za svoje prihodnje filme, ki bodo kasneje dali svetu bolj poglobljen pogled na razmere v Ukrajini.
Podporo lahko namenite tudi direktno organizaciji Docudays.

Film TA DEŽ NE BO PONEHAL (2023) spremlja 20-letnega Andrija Sulejmana, ki si skuša zagotoviti varno prihodnost, medtem ko se spopada z realnostjo oboroženih spopadov. Od sirske državljanske vojne do spopadov v Ukrajini je Andrijev obstoj uokvirjen z navidez večnim tokom življenja in smrti. Film ni le intimna zgodba razseljene družine, temveč podoba sodobnega sveta, ki ga določajo vojaške parade, begunski centri in humanitarne misije. Prejel je tudi nagrado za najboljši režijski prvenec na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma v Amsterdamu – IDFA.

Projekcija filma je organizirana v sodelovanju z organizacijo in festivalom Docudays, produkcijsko hišo Tabor Film, prodajno agencijo Square Eyes, Festivalom dokumentarnega filma, Cankarjevim domom, filmskim društvom Temporama ter Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev.

Zahvaljujemo se vam za podporo.

Deli: