Začetek Kraffta 2024!

Letošnji, že 4. Kranjski igralski filmski festival (Krafft), bo na sporedu od 15. do 22. junija.

Že prvi dan se bo odvilo nekaj delavnic iz strokovnega programa ter ob 20. uri otvoritvena slovesnost, ki jo bo uradno dovršila predsednica DZ RS, Urška Klakočar Zupančič. Na otvoritvi bodo podelili nagrade Združenja slovenskih filmskih scenografov, kostumografov in oblikovalcev maske (SKOM) in nagrade DSI. Celoten urnik za pisan teden najdete tukaj: https://krafft.si/urnik/

Ob vabilu na festival posebej izpostavljamo strokovni program in znotraj njega delavnice. Med navedenimi so prijave potrebne samo za zadnjo, nedeljsko, kot lahko preberete spodaj in si prenesete tudi prijavnico:

>sobota, 15. 6., 16.15, Stolp Škrlovec, mojstrski tečaj – Jakob Cedergren
Danska, Švedska, Norveška, Francija, Nemčija … z življenjepisom, ki sega od filmov Thomasa Vinterberga in Sally Potter pa vse do skandinavskih televizijskih uspešnic, je zvezda švedskega rodu eden od svetlih primerov uspešnega večjezične in čezmejne mobilnosti.
V sodelovanju z ReActing as a Star za člane DSI in ZDSFU. Prost vstop, prijave niso potrebne.

>sobota, 15. 6., 17.00, Stolp Škrlovec, mojstrski tečaj – Zlatko Burić
Superzvezdnik Zlatko Burić prihaja s Hrvaške, zdaj pa živi na Danskem. Sodeloval z Nicolasom Windingom Refnom, Stephenom Frearsom, Rolandom Emmerichom in Rubenom Östlundom za zadnji film je prejel nagrado za najboljšega igralca na podelitvi evropskih filmskih nagrad.

>nedelja, 16. 6., 10.00–13.00, Stolp Škrlovec, delavnica – Sam Jones
Samo v zadnjih nekaj letih je bila Sam Jones kasting direktorica v več produkcijah za BBC, Paramount in HBO, bila je vodja kastinga za Royal Shakespeare Company in National Theatre Wales ter sodelovala pri številnih drugih projektih na področju filma, plesa in opere.
Njena spletna stran: https://samjonescasting.co.uk/

Na delavnici Sam Jones je prostora za 10 udeležencev. Potekala bo v angleščini. Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Obvezni prilogi k prijavi sta:

• največ 2 minuti dolg self-tape (horizontalni posnetek) s telefonom z naslovom: Imagine, how you would like to be cast internationally
  • izjava o povračilu stroškov (v PRIPONKI).

Srečno, Krafft, in vljudno vabljeni v Kranj!