Vabljeni na Krafft 2022!

Le še nekaj dni nas loči od praznovanja na otvoritvi drugega Kraffta – 2. igralskega filmskega festivala v Kranju, ki bo 14. junija ob 21.00 v Letnem gledališču Khislstein.

Pred tem ne zamudite pogovora z letošnjo dobitnico nagrade Ita Rina za življenjsko delo Društva DSI, Silvo Čušin, na vrtu Layerjeve hiše, le lučaj stran od gradu. Njo in druge igralske in plesne nagrajence bomo slavili na otvoritvi, še bolj pa na druženju po njej.

Suho bo samo vreme.

V petih dneh festivala, od 14. do 19. junija 2022, bo kaj videti, slišati, reči, komentirati, kje sodelovati, kaj šele nazdraviti!

Predstavili vam bomo 34 filmov oziroma AV del, od tekmovalnih in spremljevalnih celovečernih iz svetovnega nabora, do dokumentarnih in nagrajenih plesnih ter študentskih igranih.

Letošnja strokovna tema festivala so INTIMNI PRIZORI na filmu, do katerih ni ravnodušen nihče od filmskih delavcev, kaj šele igralci. Naš pogled na temo bomo ostrili na okroglih mizah, specializiranih delavnicah z gosti iz Velike Britanije, in zlasti v sproščenem pogovoru po dogodkih, v prijetnem ambientu starega mestnega jedra v Kranju.

Plesni ustvarjalci bodo neposredno ustvarjali nove plesne filme in pobliže spoznavali tehnike in tehnologijo AV produkcije.

Vzporedno bo potekal program mreženja ReActing, ki prvič povezuje igralce iz celotne regije s casting direktorji in agenti Evrope. Prijetno jih bo spoznati in navezati stike. Predstavili jim bomo našo novo spletno platformo talents.si slovenskih igralcev, ki jo postavlja društvo DSI.

Brez glasbe tudi letos ne bo šlo.

Ob večerih se bomo družili pod pokroviteljstvom različnih pokroviteljev letošnje edicije Kraffta.

Vrhunec bo prav gotovo slovesnost 19. junija ob 21.00 v Letnem gledališču Khislstein, kjer bomo potolažili nestrpnost in končno spoznali nagrajene igralce filmov tekmovalnega programa in zaključno rajanje s prav posebnim koncertom skupine DAN D, ki ga pripravljajo samo za naš festival.

Vse podrobnosti vas čakajo na spletu: www.krafft.si, mi pa v Kranju od 14. do 19. junija 2022.

Za člane DSI so vse prireditve brezplačne, vključno s projekcijami filmov, če si boste rezervirali vstopnice, pa tudi marsikatera pijača.

Pridite, ne bo vam žal. Lani je bilo le tistim, ki jih v Kranju ni bilo!

Vaša DSI in Krafft

Deli: