Rezultati raziskave o vplivu COVID-19 na kulturne dogodke

Drage članice in člani,

v priloženem dokumentu vam posredujemo rezultate prve slovenske celovite ankete o ključnih vidikih za obiskovanje kulturnih dogodkov po delni sprostitvi ukrepov za preprečevanje širitve virusa COVID-19. Anketa je potekala med 10. in 28. junijem 2020, analiza pa temelji na odgovorih 2207 vprašanih.

Prvi zaključki so spodbudni. Kulturne dogodke v času epidemije so naše naslovnice in naslovniki pogrešali. Na spletu obstaja veliko možnosti, vendar k sreči kulturnih dogodkov v živo ne želijo zamenjati s spletnimi prenosi. Dobili smo vpogled v intervale ocene povprečnih cen, ki so jih anketiranci pripravljeni plačati za spletni prenos vsebin po posameznih umetniških področjih. Obiskovalci se želijo vračati na prizorišča in nam sporočajo, kaj moramo mi storiti za njihov prihod.

V priloženih dokumentih vam pošiljamo analizo v slovenskem jeziku ter izvlečke v angleškem jeziku.

Raziskava o vplivu COVID-19

Raziskava o vplivu COVID-19 / angleški izvleček

Izvedbo ankete v krajši obliki so finančno podprli Kino Šiška, Gledališče Glej, Center za kreativnost in Slovensko mladinsko gledališče. Za podrobnejše analize posameznih področij se lahko individualno obrnete na statističarko Hano Vodeb (vodeb.hana@gmail.com). Za dodatna vprašanja o anketi se lahko obrnete na soavtorja raziskave Barbaro Poček (barbara@glej.si) oziroma Roka Avbarja (rok.avbar@kinosiska.si).

Lep pozdrav!

Deli: