Vir: Strah in želja (Fear and Desire), 1953, režija Stanley Kubrick

Vabilo na ReActing As A Star 2023

Vabilo direktorice Slovenskega filmskega centra, gospe Nataše Bučar:

“Spoštovani člani in članice DSI.

Z veseljem vas obveščam, da tudi letos nadaljujemo z mednarodnim projektom ReActing As A Star, ki smo ga skupaj s filmskimi fondi iz regije lani pričeli lani v Kranju.

Letos smo ga preselili na Bled, potekal pa bom med 15. in 18. junijem. Letos je projekt podprla tudi Evropska filmska akademija, zato bodo z nami na Bledu tudi njeni predstavniki. Reacting as a Star letos nosi oznako KNOWLEDGE SHARING Evropske filmske akademije.

Štirje dogodki, ki jih na Bledu pripravljamo, so široko odprti tudi za slovenske igralce:

  • Program bomo uradno odprli 15. junija v Hotelu Bled Rose ob 17.30 z intervjujem z igralko Branko Katić. Branka je ena redkih igralk iz naše regije, ki z delom v gledališču, filmu in na televiziji žanje uspehe doma in v tujini. Sodelovala je z znanimi režiserji, kot so Peter Kosminskyi, Michael Radford, Anthony Minghella, Michael Mann in Sally Potter. Igrala je ob Javierju Bardemu, Johnnyju Deppu, Christianu Balu, Timu Spallu, Romainu Durisu, Jasonu Schwartzmanu in Sarah Lancashire.
  • 16. junija bomo v Festivalni dvorani Bled ob 9.30 organizirali predstavitev ReActing udeležencev, kjer bomo predstavili vse sodelujoče igralce in prikazali njihove showreele. Poleg udeležencev ReActinga se bodo predstavitve udeležili tudi izbrani predstavniki regionalnih medijev.
  • 16. junija od 15.00 do 16.30 v Hotelu Bled Rose pripravljamo okroglo mizo z gostujočimi casting direktorji in agenti, katere gostiteljica bo slovenska igralka Nika Rozman. Pogovor bo vodila Timka Grin (predsednica International Network of Casting Directors).
  • 16. junija od 17.00 do 18.30 v Hotelu Bled Rose pripravljamo pogovor z regijsko priznanimi režiserji na temo režiserjevega odnosa in dela z igralci. Spregovorili bodo Dubravka Turić (Hrvaška), Srdjan Golubović (Srbija) in Damjan Kozole (Slovenija).

Več o dogodku najdeš na https://www.reactingstar.com/

Vesela bom, če bo z nami čim več slovenskih igralcev, saj je osnovni namen dogodka povezovanje in izmenjava znanja in izkušenj med igralci.

Lepo vas pozdravljam,

Nataša Bučar”

Deli: