Vir: Aladin in njegova čudežna svetilka (Aladdin and His Wonderful Lamp), 1939, režija Dave Fleischer

Prix Jeunesse kovček na ogled

Uredništvo otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija v sodelovanju z Goethe-Institutom Ljubljana prireja ogled najboljših otroških in mladinskih vsebin z Münchenskega festivala Prix Jeunesse 2022. Gre za edinstveno priložnost, da ustvarjalci, režiserji, scenaristi, montažerji, snemalci vidite najboljše oddaje za otroke in mlade, najnovejše trende, inovativne formate, režijske in montažne pristope za to ciljno skupino, pogumne, izstopajoče scenarije, torej vsebine, ki bodo nekoč pisale zgodovino otroške televizije.

Vabljeni, da se jim pridružite na dogodku, kjer si boste skupaj pogledali vsebine za tri ciljne skupine (do 6 let, 7-10 let in 11-15 let), razdeljene v dva sklopa (igrani in neigrani formati), po vsakem sklopu pa bo sledila tudi diskusija, kjer si boste izmenjali vaše poglede in izkušnje.

Dogodek bo potekal v soboto, 10. 2.,  v prostorih Goethe-Instituta (Mirje 12, Ljubljana), od 8.45 do 18.00, program najdete v priponki. Poskrbljeno bo za čaj, kavo in prigrizke, predviden je odmor za kosilo v lastni organizaciji. Udeležbo potrdite do torka, 6. 2., na e-naslov dunja.karlovsek@rtvslo.si.