Poslavljamo se od Petra

Spoštovane kolegice in spoštovani kolegi,

umrl je velik igralec in soigralec, neutruden delavec in sodelavec, drag kolega in vrhunski umetnik Peter Musevski.

Človek, ki je utelešal izrazito naklonjen, odprt odnos in občutljiv uvid v snov umetnosti, ki je bil na povsem svoj način in v najboljšem pomenu besede obraz slovenskega filma in televizije. Obenem je bil zapisan močni ustvarjalni matici Prešernovega gledališča Kranj ter pred tem Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica. Junak odličnih priznanj, najvišjih uradnih in tistih, o katerih priča nepisano spoštovanje, nenazadnje pa družinski oče in prijatelj, ki ga bomo krepko pogrešali v tem mučnem, nenadnem zatišju. Manjkali nam bodo predvsem njegova neposrednost, široko srce ter nezamenljivi talent za raziskovanje najglobljih človekovih protislovij, v kakršnih se nam, na obeh straneh pogleda, ni nikdar izneveril.

Vsem njegovim bližnjim, sodelavkam in sodelavcem ter vsem, ki s(m)o ga imeli tako ali drugače radi, naše iskreno sožalje.

Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev – DSI