Vir: His Girl Friday, 1940, režija Howard Hawks

Pogovor o certifikatu Iskra

Vljudno vabljeni na pogovor o certifikatu Iskra, ki ga delovna skupina #znamiseneha pri Društvu slovenskih avdiovizualnih igralcev in Združenju dramskih umetnikov Slovenije organizira v sodelovanju s Tednom slovenske drame.

V treh letih od prvih razkritij spolnega nadlegovanja na področju uprizoritvenih in AV umetnosti se je izkazalo, da se deležniki problema zavedajo, vendar ne vedo, kako bi se ga lotili. Zato smo zasnovali nekaj preprostih korakov, s pomočjo katerih bodo lahko omejili pojavljanje spolnega nadlegovanja oziroma učinkovito reševali njegove posledice, če bo do njega prišlo. Izpolnjevanje predpisanih korakov bo deležnikom prineslo certifikat, ki bo potrdil njihovo zavezo do ničelne stopnje tolerance do spolnega nadlegovanja.

Od samega začetka svojega dela skupina #znamiseneha uspešno sodeluje s Tednom slovenske drame, zato nas veseli, da bomo certifikat Iskra javnosti prvič predstavili prav v okviru festivala. Kar pa ne pomeni, da smo ga pripravili le za uprizoritvene umetnosti, namenjen je tudi AV produkciji.

Na okrogli mizi, ki bo potekala v četrtek, 28. 3. ob 18h v Stolpu Škrlovec v Kranju, se bomo pogovarjali z zanimivimi sogovornicami_ki iz različnih gledališč, kot tudi z Ministrstva za kulturo RS in iz Društva za nenasilno komunikacijo.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili.