Vir: Pregon (The Chase), 1946, režija Arthur Ripley

Podpora veliki stavki SAG-AFTRA in WAG

V teh dneh smo tudi v DSI podprli veliko in odmevno stavko združenja SAG-AFTRA (Združenje sindikatov ameriških filmskih in televizijskih igralcev) ter že predhodno stavko WGA (Scenarističnega ceha Amerike). To je prva takšna skupna in celovita prekinitev dela v ZDA od leta 1960. Spodaj si lahko preberete kratko uradno izjavo:

Screen Actors Guild of Slovenia strongly supports our fellow colleagues from SAG-AFTRA in their fight for their rights and for better working conditions. A new social contract is more than needed and our colleagues in the USA are making the first step towards better and more fair working conditions and profit redistribution.
Jurij Drevenšek, president of the Screen Actors Guild of Slovenia

SI: V Društvu slovenskih avdiovizualnih igralcev odločno podpiramo kolege iz SAG-AFTRA pri njihovem boju za pravice in boljše delovne pogoje. Še kako nujno potrebujemo novo družbeno pogodbo in naši kolegi v ZDA so naredili prvi korak do boljših in pravičnejših delovnih pogojev ter delitve dobičkov.
Jurij Drevenšek, predsednik DSI

Več o stavki na spletnih straneh: SAG-AFTRA / SAG-AFTRA strike