Okrogla miza na FSF – Igralec in njegova pravica

Društvo DSI bo letos v sodelovanju z AIPA prvič pripravilo strokovni program na Festivalu slovenskega filma (FSF) v Portorožu.

Okrogla miza z naslovom Igralec in njegova pravica bo v petek, 20. septembra, ob 11.30.

Na njej bomo predstavili društvo, pravico do nadomestila za privatno reproduciranje, pravice, ki jih uživajo kolegi po svetu, o čem govori Pekinška pogodba, pogovarjali pa se bomo tudi o tem, ali je igralec res le izvajalec. Med drugim bodo o navedenih temah razpravljali predsednik društva DSI Sebastian Cavazza, člani Katarina Čas, Branko Završan, Jurij Drevenšek, Ludvik Bagari in Maja Sever ter gost iz belgijske organizacije PlayRight Ioan Kaes. Dogodek bo povezoval igralec Matej Zemljič.

Več podatkov lahko dobite na uradni povezavi: http://www.fsf.si/2019/okrogla-miza-dsi-in-zavoda-aipa-igralec-in-njegova-pravica-moderira-matej-zemljic/

Po okrogli mizi nas AIPA vabi tudi na kosilo.

V primeru večjega zanimanja bi radi najeli avtobus, zato vas vljudno prosimo, da nam do petka, 6. septembra sporočite, ali bi se z njim peljali v Portorož na ta pomembni strokovni dogodek.

Vabilo je namenjeno tudi vsem kolegom, ki (še) niso člani DSI ter želijo natančneje spoznati, zakaj in kako delujemo.

Vljudno vabljeni seveda tudi na ostale dogodke Festivala slovenskega filma – več na http://www.fsf.si/2019/. Nasvidenje v Portorožu!

Deli: