Vir: arhiv SLG Celje, fotograf Uroš Hočevar

Odšel je naš kolega Igor Žužek

Spoštovane in spoštovani,

v 60. letu starosti se je od nas poslovil Igor Žužek, gledališki in filmski igralec z domicilom v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju ter član DSI. V svojem polnem življenjepisu je bil nemalokrat tudi dober znanec različnih žanrov filmskega in televizijskega, kratko in dolgometražnega formata. Vsem njegovim kolegicam in kolegom, občudovalkam in občudovalcem s te ali one strani platna, zaslona ali odra, predvsem pa njegovi družini in življenjski sopotnici Agati Trojar želimo izreči iskreno sožalje ob tej težki izgubi. Spodaj povzemamo žalni zapis SLG Celje, ki si ga lahko v celoti preberete na njihovi uradni spletni strani.

…………………………………………………………………………………………………………………

ZAPUSTIL NAS JE KOLEGA IGOR ŽUŽEK (26. 11. 1960–9. 11. 2020)

Globoko pretreseni sporočamo, da nas je včeraj, 9. novembra 2020, v popoldanskih urah mnogo prezgodaj zapustil sodelavec in prijatelj, igralec Igor Žužek.
Rojen je bil 26. 11. 1960, doma v Škofji Loki, kjer je obiskoval osnovno šolo. Po končani osnovni šoli se je vpisal na Gimnazijo Šentvid v Ljubljani, študij pa nadaljeval na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete. Po končanem tretjem letniku se je zaposlil v SKB banki na oddelku za vrednostne papirje, kjer je preživel 8 let. Ves čas je bil aktiven kot amaterski igralec na Loškem odru v Škofji Loki. Leta 1992 se je odločil, da odide v Moskvo na študij igralstva na GITIS-RATI, kjer je diplomiral leta 1996 in se vrnil v Slovenijo.
Nastopil je v filmu Lahko noč, gospodična (2011) v režiji Metoda Pevca, komediji Kruha in iger (2011) Klemna Dvornika, komediji Čefurji raus! (2013) Gorana Vojnovića, filmu Zapelji me (2013) Marka Šantića in celovečercu Pot v raj (2014) Blaža Završnika. Nazadnje pa smo ga videli v televizijskih serijah Jezero in V imenu ljudstva ter v koprodukcijskem filmu Vinka Möderndorferja Zastoj. Posnel je 21 kratkih in celovečernih filmov, epizodne vloge v nekaj nadaljevankah in nanizankah ter nekaj reklam.
Igor Žužek je postal član celjskega igralskega ansambla 1. septembra leta 1998 in tam ustvaril več kot petdeset žanrsko raznolikih vlog. Z njim smo se smejali in jokali, oboževalo ga je tudi otroško občinstvo. Sodelavec in prijatelj, ki nas je znal nasmejati ali pa je z nami delil svojo ljubezen do fotografije in potovanj.
Dragi Žuži, pogrešali te bomo!
Deli: