AIPA – Prijava repertoarja za delitev nadomestil za 2019

Spoštovane imetnice in imetniki pravic,

kolektivna organizacija Kopriva, k.o. že zbira nadomestila iz naslova pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje.

Delež nadomestil, zbranih za leto 2019, ki jih bo AIPA prejela od Koprive in ki pripada soavtorjem AV del, izvajalcem, katerih izvedbe so uporabljene v AV delih na videogramih, in filmskim producentom videogramov z AV deli, bomo delili v skladu s Pravili o delitvi nadomestil za tonsko ali vizualno snemanje avtorskih del, ki se izvrši pod pogoji privatne ali druge lastne uporabe (povezava) z dne 10. 7. 2018.

Da bi vam lahko obračunali nadomestila, vas obveščamo, da je rok za prijavo AV del (za soavtorje) oz. izvedb v AV delih na videogramih (za igralce) oz. videogramov z AV deli (za filmske producente) za delitev nadomestil iz naslova pravice do pravičnega nadomestila za tonsko ali vizualno snemanje 15. maj 2020.

Zaradi okoliščin, ki nam jih narekuje razširjanje korona virusa, lahko vse prijave uredite na daljavo. Obrazci so objavljeni na spletni strani AIPA na tej povezavi. Vas pa prosimo, da nam s prijavo posredujete podatke, ki so točni in popolni, kot je zahtevano na prijavnih obrazcih. Podpisane in skenirane obrazce nam pošljite po elektronski pošti na naslov info@aipa.si.

Za dodatne informacije in pomoč nam pišite na e-naslov info@aipa.si. Z veseljem vam bomo pomagali.

Vaša AIPA

Deli: