Vir: Ples življenja (The Dance of Life), 1929, režija John Cromwell in A. Edward Sutherland

Nova Sekcija plesnih ustvarjalcev – SPU!

Drage članice, dragi člani.

Z največjim veseljem vam sporočamo, da se je v letu 2020 pod okriljem Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev ustanovila Sekcija plesnih ustvarjalcev – SPU https://drustvodsi.si/spu/ , z namenom, da si tudi plesni izvajalci v filmskih in avdiovizualnih delih uredijo pravice, ki zagotavljajo pravična finančna povračila in izboljšanje profesionalnega okolja.

Sekcija plesnih ustvarjalcev – SPU je s tem dobila možnost, da znotraj Društva DSI zastopa tudi interese in delovanje plesnih ustvarjalcev na vseh področjih, ki so kakorkoli povezana s filmskim in avdiovizualnim ustvarjanjem.

Sekcija plesnih ustvarjalcev – SPU bo skrbela za tekoče informiranje svojih članic in članov, organizirala ustvarjalno-izobraževalne delavnice, ki povezujejo plesno umetnost z avdiovizualnim področjem ter vzpostavila odprt dialog z vsemi poklicnimi plesalci, ki so dejavni tudi v avdiovizualnem prostoru. SPU podpira ustvarjalce različnih plesnih zvrsti, ki s svojo izvedbo v avdiovizualnih delih izkazujejo odgovoren odnos do dela ter visok nivo strokovnega in kreativnega znanja.

Drage kolegice in kolegi plesalci – prisrčno dobrodošli v naši skupnosti, veseli nas, da ste se nam pridružili in verjamemo, da bodo naši skupni koraki vodili v eno prelepo koreografijo in sodelovanje.

Vaš DSI