Vir: Frankenstein, 1931, James Whale

Nova anketa Poligona in CzK (MAO) o pandemiji

Posredujemo poziv Poligona in Centra za kreativnost pri Muzeju za orhitekturo in oblikovanje:

Spomladi, ko so se s pričetkom pandemije dejavnosti v našem sektorju za številne delavce popolnoma ustavile, smo Poligon in Center za kreativnost pri Muzeju za oblikovanje in arhitekturo izvedli obsežno raziskavo kako pandemija covid-19 vpliva na življenje in delo slovenskih kulturno-kreativnih delavcev. V raziskavi je sodelovalo prek 1500 delavcev, izsledki pa niso bili vzpodbudni: 48% delavcev s področja filma, avdia in videa je ob spomladanskem merjenju ostala doma brez dela, 90% jih je ocenjevalo odpoved posla v aprilu in maju, to podpodročje pa so ocenili kot ranljivo. V primerjavi z letom 2019 so delavci s področja filma za leto 2020 ocenili skoraj polovičen upad prihodkov.

Ker so ukrepi za določene panoge še vedno izredno strogi, pogoji dela pa za številne delavce še vedno izredno oteženi, merjenje ponavljamo. Ker želimo, da bi v raziskavi zajeli še več različnih profilov delavcev vas vabimo k reševanju. Anketo najdete tukaj.

Reševanje vam bo vzelo 10 minut, obljubimo pa, da vaš trud ne bo zaman, saj se bomo zopet potrudili, da bo tako kot pomladna študija, tudi ta objavljena v številnih medijih in predstavljena odločevalcem.

Nadhvaležni bomo, če s svojim ugledom in široko mrežo na sceni pomagate za reševanje zmotivirati še svoje sodelavce / kolege. Izredno pa bomo veseli, če boste naše vabilo objavili na vaših komunikacijskih kanalih (družbenih medijih, novičnikih, email listi, …).

Anketa, ki bo aktivna do 23. oktobra, je namreč namenjena najširšemu spektru poklicev v kulturno-kreativnem sektorju (inženirjem, umetnikom, novinarjem, tehnikom, oblikovalcem, podjetnikom, …), nagovarja pa vse delavce ne glede na pravni status (od zaposlenih v javnih organizacijah do nevladnikov, samozaposlenih, študentov in delavcev na črno). Vaše mnenje je zares pomembno.

Hvala za vaš čas in trud.

Deli: