Vir fotografije: Temporama

Matej Zemljič nagrajen v Beogradu

Pred nekaj dnevi se je zaključil že 47. beograjski filmski festival – FEST 2019, ki je potekal od 22. februarja do 3. marca. Na njem je bilo izpostavljenih kar nekaj filmskih projektov, ki so nastali s podporo Slovenskega filmskega centra (SFC) in slovenskih produkcijskih hiš (Temporama, Gustav film, Nora). Nagrado za najboljši scenarij je tako prejel film Izbrisana režiserja in scenarista Mihe Mazzinija, medtem ko je bila Snežana Bogdanović izbrana za najboljšo igralko kot Ana v filmu Šivi. Ta film je dobil tudi regionalno kritiško nagrado Nebojše Đukelića in nagrado žirije FIPRESCI.

Nagrado za najboljšega igralca v glavnem tekmovalnem programu pa je osvojil Matej Zemljič za svojo vlogo Andreja v filmu Posledice režiserja in scenarista Darka Štanteta. V obrazložitvi so zapisali:

“/…/ za intenziven nastop, ki najde ravnotežje med nasiljem in ranljivostjo lika, kar nas dela negotove glede njegovih prihodnjih dejanj, ter za prikaz notranjega čustvenega sveta z izredno izostreno občutljivostjo /…/”

Mateju Zemljiču iskreno čestitamo za nagrado in mu želimo še veliko odličnih nastopov pred kamero!

Več lahko preberete na tem naslovu ali na uradni spletni strani festivala.

Deli: