Vir: Topper se vrača (Topper Returns), 1941, režija Roy Del Ruth

Krafft 2023 odprt

V Kranju so slovesno odprli že tretji festival Krafft – Kranjski igralski filmski festival. Znova je moč zaslediti izrazito večplastno domačo in tujo udeležbo, ki se razteza od delavnic, mojstrskih tečajev, okroglih miz, pa seveda projekcij kratko- in dolgometražnih filmov v tekmovalnem in spremljevalnem programu ter družabnih dogodkov, kot je bila sobotna otvoritev.

Uvodni zamah v festivalski teden so oplemenitili direktorica festivala in podpredsednica DSI, Maja Sever, kranjski župan, Matjaž Rakovec, ministrica za kulturo, dr. Asta Vrečko, predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, ter prvi gost festivala, priznani srbski igralec Predrag Miki Manojlović, ki je bil v središču pozornosti s prvim mojstrskim tečajem in kot prejemnik častne kranjske lilije ali zlatega jabolka za življenjsko delo. Podeljene so bile tudi letošnje nagrade DSI-SPU, o nagrajenkah in nagrajencih ste lahko prebrali že v eni od prejšnjih objav – nagrade DSI 2023 in nagrada SPU 2023.

Vse potrebno o programu festivala najdete na uradnih straneh – krafft.si – in se do zaključne slovesnosti, ki jo bo gostil prav tako na novo odprti MOJKINO Kranj, pridružite kateremu od številnih, skrbno izbranih dogodkov in filmskih večerov. Spodaj, s prijaznim dovoljenjem avtorice Maše Pirc, objavljamo nekaj ključnih fotografij prvega dne. Vabljeni v Kranj, vabljeni na Krafft 2023!

Deli: