Vir: Kraljéva poroka (Royal Wedding), 1951, režija Stanley Donen

Kdo je prejel nagrade DSI / SPU? + vabilo na KRAFFT v Kranj!

Znani so prvi prejemniki nagrad Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev in nagrade LOK Sekcije plesnih ustvarjalcev!

Igralsko nagrado Ita Rina za življenjsko delo prejme Ivo Barišič,
bienalno nagrado častni LOK za življenjsko delo pa plesalec, koreograf ter gledališki in filmski režiser Milko Šparemblek.

Nagradi veliki plan za najboljše igralske stvaritve za dveletno ustvarjalno obdobje podeljujemo Ajdi Smrekar za vlogo Nike Glavan v nadaljevanki V imenu ljudstva in Urbanu Kuntariču za vlogo Sebastijana v isti nadaljevanki.
Nagrado glas risanke si je prislužil Rok Vihar za vlogo Bučka v risani seriji Šola za pošasti.
Nagrado LOK za izjemno plesno stvaritev na filmskem in avdiovizualnem področju prejmejo ustvarjalci plesno-gibalnega filma Circulat režiserja in direktorja fotografije Matjaža Mraka.

Priznanje kontraplan za zaslužno filmsko sodelavko, ki je s svojim delom pripomogla k odličnosti igralk in igralcev v avdiovizualni produkciji, prejme kreatorka maske Mojca Gorogranc Petrushevska.

Dobitnika priznanja LOK bomo z glasovanjem na spletnih straneh DSI izbrali člani društva, zato prijazno vabljeni k ogledu in h glasovanju: https://drustvodsi.si/spu/glasovanje/

Nagrade društva bomo podelili v torek, 15. junija 2021 na svečani otvoritvi 1. igralskega filmskega festivala KRAFFT v Kranju.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke! Se vidimo v Kranju!

Upravni odbor

Deli: