Vir: Zarota (Conspiracy), 1930, režija Christy Cabanne

Evropske filmske agencije podpirajo Slovenski filmski center

Spoštovane članice, spoštovani člani,

Zveza direktorjev evropskih filmskih agencij (EFAD), ki zaobjema 35 evropskih držav, je izrazila globoko zaskrbljenost nad ohromljenostjo slovenske filmske produkcije ter solidarnost z ustvarjalkami in ustvarjalci. Kot pišejo v svoji uradni izjavi, je poleg že tako težkih razmer za slovenski film s trenutno svetovno krizo stanje postalo nevzdržno. “Slovenski filmski center (SFC) ni le eden ključnih partnerjev EFAD, ampak tudi pomemben soustvarjalec evropskega filma in koprodukcij. /…/ V teh časih je nujno producirati nove evropske filme in jih ponuditi na ogled, zato se mora SFC-ju omogočiti, da v celoti izvaja svoje naloge ter dejavno podpira slovenski film in avdiovizualno industrijo,” je še povedal predsednik EFAD, Luis Chaby Vaz.

Celotno besedilo si lahko preberete na tem spletnem naslovu: https://europeanfilmagencies.eu/news-publications/our-press-releases/253-efad-in-support-of-the-slovenian-film-centre

Novica na MMC RTV Slovenija: https://www.rtvslo.si/kultura/film/direktorji-evropskih-filmskih-agencij-podprli-slovenski-filmski-center/541837