Vir: Bledokožec (Paleface), 1922, režija Edward F. Cline in Buster Keaton

Dve konferenci o avtorskih pravicah

ZDSFU vabi na okroglo mizo na temo direktiv o avtorskih pravicah, ki jo pripravlja STA skupaj z Društvom filmskih producentk in producentov Slovenije, Društvom avdiovizualnih producentov Slovenije in Društvom slovenskega animiranega filma 23. junija, ob 11. uri, v Maxi Klubu v Ljubljani.

Dejstvo je, da Slovenija zamuja z implementacijo DIREKTIVE (EU) 2019/790 in DIREKTIVE (EU) 2019/789, z okroglo mizo pa želijo organizatorji predstaviti dobre prakse v EU in spodbuditi odločevalce, da direktivi implementirajo na način, ki bo omogočil nadaljnji razvoj slovenske AV industrije, saj ta sodi med najpomembnejše panoge slovenskega gospodarstva.

Na okrogli mizi z naslovom Implementacija direktiv; bo zgolj zakon dovolj za primerno in pravično nadomestilo? bodo sodelovali:

– predstavnik URSIL oz. MGRT

– producent in član Evropske filmske akademije Danijel Hočevar

– specialist za upravno pravo iz Inštituta za upravno pravo prof. dr. Gorazd Trpin

– sekretar uprave Združenja kabelskih operaterjev Slovenije Simon Stegel

Poseben gost bo Karol Kościński, namestnik glavnega izvršnega direktorja in vodja mednarodne službe v poljski kolektivni organizaciji ZAiKS, ki bo uvodoma predstavil poljski primer dobre prakse.

Za vse tiste, ki ne boste utegnili priti, bo na voljo prenos dogodka na spletni strani STA: https://vzivo.sta.si.

—————————————

Na isti dan, 23. 6., med 15. in 18. uro, pa bo preko spleta potekala še ena konferenca na temo direktiv, ki jo organizirajo: European Composer and Songwriters Alliance (ECSA), Federation of European Screen Directors (FERA), The Federation of Screenwriters in Europe (FSE), The European Writers’ Council (EWC), s podporo Cultural Creators Friendship Group (CCFG).

Več informacij o konferenci v priponki, prenos v živo bo na voljo tukaj.

Deli: