Vir: Potepuh (The Vagabond), 1916, režija Charlie Chaplin

DSR – Scenarnica, Filmarija, Večer in še

Društvo slovenskih režiserjev sporoča:

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi,

navkljub koronakrizi in slovenskemu filmu izrazito nenaklonjenim razmeram poskušamo delovati kolikor je le mogoče nemoteno.

V četrtek je izšla prva epizoda podkasta Filmarija – Podcast DSR, ki bo odslej izhajal tedensko ob torkih (ob 8.00).
Do konca leta izidejo skupaj 4 epizode, prvi lahko prisluhnete na tej povezavi.

Do konca leta pa vas čaka še nekaj drugih poslastic:
> v torek, 15. 12., ob 8.00 – izide druga epizoda podkasta Filmarija!
> v torek, 15. 12., ob 20.00Scenarnica ABC z mednarodno uveljavljenim strokovnjakom za branje in analizo scenarijev Christianom Routhom (ki je sicer glavni mentor Scripteasta in vse od začetka dodatni mentor Scenarnice). Prijavite se na info@dsr.si. Vabilo v PDF obliki na tej povezavi.
> v sredo, 16. 12., o 20.00 – Večer DSR in DSI: režiserka Urša Menart in igralka Nika Rozman se bosta pogovarjali o odnosu režiser/ka – igralec/ka. Ker je naslov večera Brez strahospoštovanja, prosim! in ker poznamo obe nastopajoči, to brez dvoma velja tudi za vprašanja občinstva 🙂 Povezava je tukaj. Vabilo v PDF obliki pa tukaj.
> v nedeljo, 20. 12., ob 20.00 bo na portalu Rtvslo/filmi spet na ogled film s komentiranjem v živo: Pod njenim oknom, sogovornika pa režiser Metod Pevec in izpraševalec Miha Hočevar.
> v torek, 22. 12., ob 8.00 – izide tretja epizoda podkasta Filmarija!
> v torek, 29. 12., ob 8.00 – izide četrta epizoda podkasta Filmarija!

Zahvaljujemo se vam za poročanje o naših dejavnostih. In vljudno vabljeni na vse dogodke, ki bodo potekali spletno in so brezplačni, namenjeni pa so tako strokovnjakom kot ljubiteljem filmske umetnosti!

Z lepimi pozdravi,

Deli: