Vir: Predstavitveno pismo (Letter of Introduction), 1938, režija John M. Stahl

Delavnica igre pred kamero z Radivojem Rašo Bukvićem

Z veseljem vam sporočamo, da bomo 16. 3. in 17. 3. 2024 v Ljubljani gostili srbskega igralca Radivoja Rašo Bukvića in v sodelovanju z njim pripravili delavnico igre pred kamero. Na delavnici se bomo preko praktičnih primerov posvetili tehniki filmske igre, upoštevanju razlik v ustvarjanju pri snemanju z različnimi objektivi, se posvetili pripravi na prizor ter pogledali, kako prizor najbolje razčleniti.

Delavnica se bo odvijala na Lokaciji (Kersnikova 12, 1000 Ljubljana) in sicer v soboto (16. 3.) od 10.00 do 14.00 ter od 16.30 do 19.30; v nedeljo (17. 3.) pa med 10.00 in 16.00.

Radivoje Bukvić je priznan in mednarodno uveljavljen srbski igralec, ki je v svoji karieri, ki obsega preko 60 filmov, med drugim nastopal v uspešnicah kot so Umri pokončno: Dober dan za smrt (Die Hard: A Good Day to Die Hard) z Brucem Willisom in Sebastianom Kochom, Ugrabljena (Taken) z Liamom Neesonom, glavne vloge je odigral v filmu Varuhi formule Dragana Bjelogrlića, v serijah Besa ter Sence na Balkanu in še mnogih drugih. Radivoje Raša Bukvić se je v zadnjem času začel ukvarjati tudi z režijo, na 52. FEST-u je bil premierno prikazan njegov kratki film Še en dan (Još jedan dan).

Cena delavnice za člane društva DSI znaša 40,00 € za oba dneva. V primeru nezasedenosti vseh prostih mest s strani članov DSI, bo delavnica odprta tudi za nečlane in zunanje udeležence in sicer po ceni 70,00 €. Na delavnici bo lahko aktivno sodelovalo dvajset (20) igralcev, ki se bodo konkretno ukvarjali z besedilom, ki ga bodo predhodno izbrali sami.

NAVODILA: Radivoje prosi, da si udeleženci prizore z dobro dramaturgijo izberete sami, da si sami zadate izzive in naloge, ki vas privlačijo. Priporoča, da se prizore ali monologe iz filmov naučite na pamet. Prizori so lahko iz slovenskih, srbskih, angleških, francoskih filmov. Pri dialoških prizorih si boste lahko izbrali partnerja izmed udeležencev na delavnici.

Delavnica bo potekala v slovenskem, srbskem in angleškem jeziku.

Za prijavo na delavnico nam pošljite podpisano prijavnico in izjavo o udeležbi (oboje najdete na enem listu v priponki – TUKAJ), podatke za izstavitev računa ter kratek CV.

Obvezne prijave pošljite na dsi.drustvo@gmail.com najkasneje do 7. 3. 2024 do polnoči. Vabilo je odprto do zasedbe vseh razpoložljivih mest.

 

Deli: