Ustanovitev sekcije plesnih ustvarjalcev (SPU)

Vabilo v članstvo

20. junija 2020 se je pod okriljem Društva DSI ustanovila sekcija plesnih ustvarjalcev, z namenom, da si tudi plesni izvajalci v filmskih in avdiovizualnih delih uredimo pravice, ki zagotavljajo pravična finančna povračila in izboljšanje profesionalnega okolja, zato Vas vabimo, da postanete članica in član Društva DSI – sekcije plesnih ustvarjalcev.

Društvo DSI postaja ključna organizacija na področju filmskega in avdiovizualnega sektorja, ki uveljavlja in zastopa interese igralcev, sodeluje pri sestavljanju zakonov, predpisov in načrtov za področje avdiovizualnih del. Z Društvom DSI sodelujejo tudi številne sorodne organizacije. Sekcija plesnih ustvarjalcev je dobila možnost, da znotraj Društva DSI zastopa tudi interese in delovanje plesalcev na vseh področjih, ki so kakorkoli povezana s filmskim in avdiovizualnim ustvarjanjem.

Poleg omenjenih nalog bo sekcija poskrbela za tekoče informiranje svojih članov, organizirala ustvarjalno-izobraževalne delavnice, ki povezujejo plesno umetnost z avdiovizualnim področjem ter vzpostavila odprt dialog z vsemi poklicnimi plesalci, ki so dejavni tudi v avdiovizualnem prostoru. Sekcija podpira plesalce različnih plesnih zvrsti, ki s svojo izvedbo v filmskih in avdiovizualnih delih izkazujejo odgovoren odnos do dela ter visok nivo strokovnega in kreativnega znanja.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.